FAQ

Få svar på dine spørgsmål om Lulla doll her. Finder du ikke svaret her, så skriv til os på mail@bambalo.dk. Vi svarer gerne på alle spørgsmål, du måtte have til Lulla doll.
Hvordan bruger jeg Lulla doll?

Placer dukken i sammen med eller i nærheden af dit barn for at fremme følelsen af nærhed og tryghed og hjælpe barnet med at falde i søvn og sove roligt og længe. Hav dukken tæt på din hud, før du giver den til barnet. På den måde kan dukken absorbere din duft for at øge følelsen af tryghed.

For børn under 12 måneder, anbefales det, at vuggen er fri for løse genstande såsom sengerande, tæpper, puder og bløde tøjdyr. Lulla dukken kan sættes fast på ydersiden af vuggen, når den skal bruges til børn under 12 måneder. Stroppen til dette finder du i lommen på ryggen af dukken. De ægte lyde af hjerteslag og åndedræt kan hjælpe børn føle stabilitet og tryghed, hvilket fremmer god søvn og velvære.

Klik på den hjerteformede knap på højttaleren i 3 sekunder for at tænde Lulla dukkens lyde. Lyden slukker automatisk efter 12 timer, men du kan selv slukke den før ved igen at klikke på den hjerteformede knap i 3 sekunder. 12 timers timeren nulstiller, hver gang du klikker tænd/sluk.

Du kan justere volumen ved at klikke på knappen på siden af lydmodulet. Der er tre niveauer af volumen, hvor den højeste er 65 dB, hvilket er et sikkert lydniveau for lang tids brug hos børn med sensitiv hørelse. Når lyden er tændt, starter den altid på laveste volumen.

Du kan også tænde lyden og justere volumen, når du har placeret lydmodulet inde i dukken. Vi anbefaler, at du placerer lydmodulet med fronten ind mod dukken. På den måde kan du presse på dukkens hjerte for at tænde/slukke lydene og under venstre arm for at justere volumen.

Lydmodulet bruger to AA batterier. Du kan både bruge alkaline og genopladelige batterier. Brug ikke Lithium batterier. Bemærk venligst, at genopladelige batterier kan være større i størrelsen, så derfor vil nogle mærker ikke passe ind i lydmodulet. Gode mærker, der passer ind i Lulla doll er f.eks. Eneloop og Ikea, der begge laver genopladelige batterier.

Hvordan er Lulla dukken anderledes end andre beroligende sovebamser med lyd?

Formålet med Lulla doll samt dukkens design skiller sig ud fra andre lignende produkter. Formålet med de fleste andre dukker/bamser med lyd er at hjælpe barnet med at falde i søvn ved hjælp af hvid støj eller ved at gengive lyden fra morens mave.

Lulla dukken derimod er designet til at hjælpe børn med at forblive i søvnen i længere perioder ad gangen, og til at hjælpe børn med at stabilisere sig og føle sig trygge. Den imiterer nærhed med et andet menneske, mere end den forsøger at gengive livmoder-oplevelsen.

Sovebamsen opnår dette med dens unikke og ægte lyde, som den afspiller i 12 timer. Andre produkter er ofte kun tændt i 15-45 minutter (eller bliver aktiveret af bevægelse), lydfilen er ikke lige så stor og er ofte ikke optaget “real-life”.

☆ Vidste du…
… at alle forsendelser med Lulla doll kommer med en fin personlig og håndskrevet hilsen til dig? Bestil Lulla allerede i dag!

 

Er Lulla doll sikker for nyfødte?

Lulla doll er sikkerhedstestet grundigt og er derfor også egnet til nyfødte. Dog frarådes det, at nyfødte har løse genstande liggende i vuggen, når de sover. Først når de er 12 måneder, kan de ligge med bamser, dukker o. lign.

 

Derfor er Lulla doll også designet til at kunne hænges fast til dit barns vugge. Med et velcrobånd, som du finder gemt i lommen i ryggen på dukken, er det nemt at sætte den fast på de fleste vugger, bilsæder, barnevogne og klapvogne.

 

Lydniveauet ligger på 65 dB, hvilket gør den sikker for børn med sensitiv hørelse.

Hvad er den anbefalede alder for Lulla doll?

Lulla dukken er velegnet fra fødslen. Dog anbefales det, at du ikke har løse genstande liggende i vuggen hos børn mellem 0 og 12 måneder. Derfor er dukken også designet til nemt at kunne hænges fast på vuggen med et velcrobånd, der sidder gemt i ryggen på dukken.

Mange bruger også dukken til større børn, der har problemer med at falde i søvn eller falde til ro. Vi har endda hørt om forældre, der selv bruger de beroligende lyde af hjerteslag og åndedræt til at falde i søvn. Og tro det eller ej – vi har også fået at vide, at Lulla doll har fået fædre til at stoppe med at snorke! Ældre mennesker med Alzheimers og personer med særlige behov har også brugt dukken for nærhed og øget tryghed.

Kan Lulla doll bruges til præmature babyer?

Lulla dukken var oprindeligt designet med det primære formål at hjælpe for tidligt fødte babyer og børn med seriøse sygdomme. De er ofte nødt til at tilbringe tid i isolation eller i separation fra deres forældre og er i endnu større grad afhængige af stabilitet og tryghed.

For ekstra sikkerhed for de mest sensitive børn, kan Lulla doll vaskes ved 60 grader for at eliminere så mange bakterier som muligt.

Vær opmærksom på, at gentagen vask ved høje temperaturer kan påvirke dukkens udseende og form.

Hvilke batterier skal jeg bruge?

Lydmodulet, der hører til Lulla doll bruger to AA batterier. Du kan bruge både alkaline og genopladelige batterier. Brug ikke Lithium batterier.

Bemærk venligst, at genopladelige batterier nogle gange kan være større, og derfor vil nogle mærker måske ikke passe i lydmodulet. Mærker af god kvalitet, der passer ind i Lulla dukkens lydmodul er f.eks. Eneloop og Ikeas genopladelige batterier.

To AA alkaline batterier kan holde op til 300 timer i Lulla doll. Holdbarheden afhænger meget af batteriernes kvalitet, hvor forskellen på holdbarhed kan være helt op til 85%! Batterier af god kvalitet koster mere, men samtidig er de også mere pålidelige og holder længere. Genopladelige batterier holder ikke lige så længe, da de er 1,2V (almindelige batterier er 1,5V). På den anden side kan du bruge dem igen og igen, hvilket gør dem til den bedste investering på sigt – og så er de bedre for miljøet.

Husk også, at batterier skal opbevares korrekt og kan gå i stykker, hvis de ligger for længe. Genopladelige batterier kan desuden miste deres holdbarhed ved gentagen brug. Udskift alle batterier på samme tid. Brug ikke en blanding af nye og gamle batterier, forskellige mærker eller typer af batterier.

Vil du anbefale Lulla dukken til større børn?

Vi har fået mange gode tilbagemeldinger fra forældre, som med succes bruger dukken til større børn, der har svært ved at falde til ro, falde i søvn eller at sove for sig selv. Ældre børn kan såvel som nyfødte have mange søvnrelaterede udfordringer, som dog bare er af en anden karakter. Såsom at skifte til en større seng, at sove i eget værelse, at overnatte væk hjemmefra og at skulle i daginstitution. I disse tilfælde kan Lulla dukken hjælpe med til at få dem til at føle sig roligere og tryggere.

Kan dukken vaskes i maskine?

Ja!

Vask Lulla doll ved 40 grader og hæng den til tørre. Husk at fjerne lydmodulet før vask. Det kan du gøre let og hurtigt ved at åbne lommen på ryggen af dukken og tage den ud.

Vi anbefaler, at du vasker dukken i en vaskepose, og at du bruger skånsom centrifugering. Hvis det er nødvendigt, kan du justere dukkens fyld blidt efter vask for at hjælpe dukken med at få samme form tilbage.

For at øge sikkerheden for de mere følsomme børn kan du vaske Lulla doll ved 60 grader og eliminere de fleste bakterier. Vær opmærksom, på at gentagen maskinvask ved høje grader vil påvirke dukkens fremtoning.

Min Lulla dukke virker ikke. Hvad skal jeg gøre?

Tjek først og fremmest:

 1. Fjernede du plastikstrippen, som sidder i lydmodulet?
 2. Holdt du knappen nede i 3 sekunder for at aktivere lyden?
 3. Har Lulla doll brug for nye batterier?
 4. Prøv et nyt sæt batterier – du kunne have fat i nogle dårlige batterier.
 5. Prøv at rulle dine fingre hen over de nye batterier og flyt lidt på dem. Det kan hjælpe spiralerne, som rører batteriernes negative side til at få ordentlig fat.

Virker ovenstående ikke, så tag fat i os her.

Min Lulla doll er holdt op med at virke. Hvad gør jeg?

Tjek først og fremmest:

 1. Har din Lulla dukke brug for nye batterier? Virker den stadig ikke?
 2. Prøv et nyt sæt batterier – du kunne have fat i nogle dårlige batterier. Intet held?
 3. Prøv at rulle dine fingre hen over de nye batterier, og flyt lidt på dem. Det kan hjælpe spiralerne, som rører batteriernes negative side til at få ordentlig fat.

Virker ovenstående ikke, så tag fat i os her.

Hvorfor aktiveres dukken ikke af lyd og bevægelse?

Flere bamser, dukker o. lign. i stil med Lulla doll aktiveres ved lyd eller bevægelse. Formålet er at hjælpe børn med at falde i søvn igen, hvis de vågner i løbet af natten.

Lulla doll hjælper børn med at forblive i søvnen og også med at bevare hjerteslag og åndedræt mere stabilt under søvnen. Dette opnås ved at have lyden tændt uafbrudt.

Babyer og børn, der vågner i løbet af natten, søger det samme lydmiljø, som de faldt i søvn til. Det er en af de ting, der gør Lulla dukken så anderledes. Hvid støj som aktiveres, når babyen vågner og græder kommer for sent. På det tidspunkt er den lille fuldstændig vågen, og det er virkelig svært at falde til ro derefter.

Lulla doll fanger børnene, når de er i den semi-responsive tilstand og giver dem tilliden til at slappe af med sig selv, når de hører de beroligende lyde af hjerteslag og åndedræt. På helt samme måde, som når de sover hos dig eller en anden omsorgsperson.

Hvordan anbefaler I at vi introducerer Lulla doll til vores barn?

I de første måneder af et barns liv, er nærhed afgørende. Det anbefales pædiatrisk, at dit barn sover i samme værelse som dig det første år af dets liv. Lulla dukken kan være et godt supplement, en ”anden bedste”, men ikke som en erstatning for nærhed med dit barn.

Fordelene ved Lulla er støtten til et sund søvnmønster når samsovning ikke er muligt. Dog behøver det ikke at betyde, at barnet sover uden uro eller at vågne. Ifølge dr. James McKenna, en førende ekspert på området, er babyer ikke er designet til at sove igennem de første 6 måneder af sit liv.

Fleste nyfødte sover ikke mere end 2-4 timer af gangen, nat eller dag, gennem de første uger af dets liv. Nyfødte kan sove op til 20 timer men timerne kan falde meget sporadisk og nogle sover meget mindre ifølge børnelæge Scott Cohen. Lulla dukken vil virke forskelligt fra barn til barn, fordi alle børn har forskellige søvn-personligheder og ligesom med voksne er der nogle, som sover let og nogle som sover tungt.

Til babyer anbefaler vi:

 • Før du giver Lulla doll til din baby, hav Lulla dukken tæt på din hud- gå evt med den nogle timer eller sov med den, så den dufter af dig. Dette giver dukken en familiær stemning og tryghed for babyen.
 • Placer Lulla dukken uden for rækkevidde. Fordelene ved dukken kan opleves, selv om dukken er placeret væk fra babyen, eftersom det er lyde, som babyen naturligt er i sync med. I de første måneder relaterer babyen sig ikke med livløse objekter, men de kan genkende menneskelige træk. – forbindelsen opstår lidt senere.
Lulla doll hjælper ikke mit barn til at sove længere?

Lulla dolls funktion er at støtte barnet til et mere stabilt hjerteslag og åndedræt, hvad der igen fører til bedre søvn, længere søvnperioder, lavere stressniveau og overordnet velbefindende. For nogle hjælper det også til, at babyer slapper af og falde nemmere i søvn. Dog er Lulla ikke en “one size fits all” løsning, og udviklingen foregår ofte lidt ad gangen. Vi anbefaler tålmodighed. Gode ting tager ofte tid.

Her er der et par anmeldelser fra forældre, som ikke oplevede en øjeblikkelig succes:

”Den virkede ikke bare på magisk vis lige med det samme – for at være helt ærlig, men der er sket store forbedringer over tid. Hun falder nu til ro med lidt klynk frem for skrigeri. Det tager hende også kortere tid at falde tilbage i søvnen, og hun sover så godt at jeg er nødt til at vække hende, når hun har fået en lur! Totalt investeringen værd.”

– Tina

”Efter at have oplevet den hype Lulla havde fået, var jeg nødt til at give den en chance. Vi introducerede Lulla med det samme uden meget succes, men nu er der gået 2 uger og frøken 14 måneder sover nu meget længere lure og vågner kun en gang om natten i stedet for utallige gange. Jeg er meget glad for forbedringerne”.

– Kimberly

”Vi havde haft Lulla i ca. 3 uger og nu begynder den langsomt at hjælpe med at ændre vores datters søvnmønster – stille og roligt, som vi ønskede! Hun er gået fra at vågne mere end 15 gange om natten til at vågne 3-4! Det er kun lige i begyndelsen men forandringerne har været store for os.

– Nicole

Hvorfor hjælper Lulla doll til at forbedre søvn?

Lullas unikke design er baseret på talrige videnskabelige undersøgelser, der viser hvordan nærhed fra en omsorgsgiver og i særlig grad lydene af hjerteslag og åndedræt kan forbedre søvn, tilpashed og tryghed. Konceptet var først udtænkt til for tidlig fødte, med isolationen i tankerne. Babyer er ikke designet biologisk eller psykologisk til at sove i fuldstændig social isolation i en sanselig afskåret kontekst. De stabiliserende og afslappende effekter af nærhed i særdeleshed, lyden af hjerteslag og åndedræt har været studeret i dekader.

De positive effekter af nærhed med en omsorgsgiver som videnskabelige undersøgelser peger på er:

 

 • Længere perioder med uafbrudt søvn
 • Mere stabilt hjerteslag og åndedrætsrytmer
 • Reducerede chancer for apnø
 • Øget trivsel og mindre stress
 • Sundere søvnmønstre
Hvor er Lulla dukken lavet?

Dukken er udviklet og designet i Island, og alle dukker bliver håndlavet i Kina.

Fordi dukkerne er håndlavede, er der enkelte variationer i dukkernes fremtoning. Vi vælger omhyggeligt dygtige fabrikanter til at lave vores Lulla dukker, og vi vælger naturlige materialer og bestanddele i god kvalitet i lydmodulet, så det har bedre lyd og spiller længere tid end det meste andet legetøj.

Et islandsk firma med stor erfaring inden for legetøjsindustrien holder nøje øje med vores produktion i Kina. Vores producenter bliver jævnligt inspiceret af et tredjeparts inspektionsagentur og har alle de nødvendige standarder på plads.

Dukken er også udførligt sikkerhedstestet af en tredje parts udenlandsk virksomhed.

Virker Lulla doll for alle?

Vi garanterer ikke, at/hvordan dukken virker på dit barn. Lullas design er ikke desto mindre baseret på talrige videnskabelige undersøgelser og de positive effekter af disse specifikke lyde og andre funktioner på dukken.

Nogle gange tager det et stykke tid, før babyen er er blevet vant til dukken.

Her er en historie fra en mor i Island:

”Min søn vågende jævnligt om natten og i begyndelsen så jeg ingen forandringer, men da jeg flyttede Lulla doll til sengebordet (stadigvæk med ham) begyndte jeg at se en forandring i søvnmønsteret. Han begyndte endelig at finde ro med dukken, når han skulle sove og han vågnede sjældnere om natten – faktisk aldrig. Jeg kan også mærke. jeg genstarter altid dukken inden jeg selv går i seng, så lyden varer hele natten. Jeg oplever også at Lulla (med lydmodulet i sig) hjælper meget, når han får en lur i løbet af dagen. Det overdøver lyde fra os, eftersom vi er nødt til at gøre vores daglige opgaver i samme lejlighed mens han sover. Senere oplevede jeg at han sov med en meget dybere søvn og jeg begyndte at bruge dukken med lydmodulet i sig med stor succes. Nu bruger vi den hver nat.

Min veninde fortalte at det tog 6 uger før hun oplevede en forskel i sit barns søvnrytme efter hun havde introduceret Lulla. Nu er deres nat nærmest et mareridt, hvis de ikke bruger Lulla!”

Hvis du stadigvæk ikke oplever at dukken hjælper dig, ved vi, at der er stor efterspørgsel rundt omkring i verden efter dukken og du kan prøve at sælge dukken videre til en anden mor i nød.

Du kan kun returnere produktet, hvis det er ikke er brugt og er i sin originale indpakning.