FAQ

Få svar på dine spørgsmål om Lulla Doll her. Finder du ikke svaret her, så skriv til os på mail@bambalo.dk. Vi svarer gerne på alle spørgsmål, du måtte have til Lulla Doll.
Hvordan bruger jeg Lulla Doll?

For at tænde/slukke Lulla dukken skal du trykke den på brystet i 2 sekunder. Lyden slukker automatisk efter 8 timer. Den begynder forfra, hver gang du trykker på tænd/sluk.

Placer dukken i nærheden af dit barn for at fremme følelsen af nærhed og tryghed og hjælpe barnet med at falde i søvn og sove roligt og længe. Hav dukken tæt på din hud, før du giver den til barnet. På den måde kan dukken absorbere din duft for at øge følelsen af tryghed. Dukkens neutrale udseende og farver er valgt for at være en passende for alle børn – uanset køn og etnicitet.

Kan dukken vaskes i maskine?

Ja!

Vask Lulla Doll ved 40 grader, og hæng den til tørre. Husk at fjerne lydmodulet før vask. Det kan du gøre let og hurtigt ved at åbne lommen på ryggen af dukken og tage den ud.

Vi anbefaler, at du vasker dukken i en vaskepose, og at du bruger skånsom centrifugering. Hvis det er nødvendigt, kan du justere dukkens fyld blidt efter vask for at hjælpe dukken med at få samme form tilbage.

For at øge sikkerheden for de mere følsomme børn kan du vaske Lulla Doll ved 60 grader og eliminere de fleste bakterier. Vær opmærksom, på at gentagen maskinvask ved høje grader vil påvirke dukkens fremtoning.

Er Lulla Doll sikker for nyfødte?

Lulla Doll er sikkerhedstestet grundigt – også til nyfødte. Dog frarådes det, at nyfødte har løse dele liggende i vuggen, når de sover. Først når de er 12 måneder, kan de ligge med bamser, dukker og den slags.

Derfor er Lulla Doll også designet til at kunne hænges fast til dit barns vugge. Med et velcrobånd, som du finder gemt i lommen i ryggen på dukken, er det nemt at sætte den fast på de fleste vugger, bilsæder, barnevogne og klapvogne.

Lydniveauet ligger på 65dB, hvad der gør den sikker for børn med en sensitiv hørelse.

Kan Lulla Doll bruges til for tidligt fødte babyer?

Lulla dukken var særligt designet til at hjælpe for tidlig fødte babyer og børn med seriøse sygdomme. De er ofte nødt til at tilbringe tid i isolation eller i separation fra deres forældre og er i endnu større grad afhængige af stabilitet og tryghed.

For ekstra sikkerhed for de mest sensitive børn, kan Lulla Doll vaskes ved 60 grader for at eliminere så mange bakterier som muligt.

Vær opmærksom på, at gentagen vask ved høje temperaturer kan påvirke dukkens udseende og form.

Min Lulla dukke virker ikke. Hvad skal jeg gøre?

Tjek først og fremmest:

 1. Fjernede du plastikstrippen, som sidder i lydmodulet?
 2. Holdt du knappen nede i 2 sekunder for at aktivere lyden?
 3. Har Lulla Doll brug for nye batterier?
 4. Prøv et nyt sæt batterier – du kunne have fat i nogle dårlige batterier.
 5. Prøv at rulle dine fingre hen over de nye batterier og flyt lidt på dem. Det kan hjælpe spiralerne, som rører batteriernes negative side til at få ordentlig fat.

Virker ovenstående ikke, så tag fat i os.

Min Lulla Doll er holdt op med at virke. Hvad gør jeg?

Tjek først og fremmest:

 1. Fjernede du plastikstrippen, som sidder i lydmodulet?
 2. Holdt du knappen nede i 2 sekunder for at aktivere lyden?
 3. Har Lulla Doll brug for nye batterier?
 4. Prøv et nyt sæt batterier – du kunne have fat i nogle dårlige batterier.
 5. Prøv at rulle dine fingre hen over de nye batterier, og flyt lidt på dem. Det kan hjælpe spiralerne, som rører batteriernes negative side til at få ordentlig fat.

Virker ovenstående ikke, så tag fat i os.

Hvorfor aktiveres dukken ikke af lyd og bevægelse?

Flere bamser, dukker o. lign. i stil med Lulla Doll aktiveres ved lyd eller bevægelse. Formålet er at hjælpe børn med at falde i søvn igen, hvis de vågner i løbet af natten.

Lulla Doll hjælper børn med at forblive i søvnen og også med at bevare hjerteslag og åndedræt mere stabilt under søvnen. Dette opnås ved at have lyden tændt uafbrudt.

Babyer og børn, der vågner i løbet af natten, søger det samme lydmiljø, som de faldt i søvn til. Det er en af de ting, der gør Lulla dukken så anderledes. Hvid støj som aktiveres, når babyen vågner og græder kommer for sent. På det tidspunkt er den lille fuldstændig vågen, og det er virkelig svært at falde til ro derefter. Lulla Doll fanger børnene, når de er i den semi-responsive tilstand og giver dem tilliden til at slappe af med sig selv, når de hører de beroligende lyde af hjerteslag og åndedræt. På helt samme måde, som når de sover hos dig eller en anden omsorgsperson.

Hvordan er Lulla dukken anderledes end andre beroligende dukker/bamser med lyd?

Både formålet med og Lullas design afviger fra andre tilsyneladende identiske produkter. Formålet med det meste andet sove-relaterede legetøj, er at hjælpe barnet med at falde i søvn, ved hjælp af hvid støj, nogle gange ved at imitere lyden fra moders mave.

Lulla dukken er på den anden side, designet til at hjælpe babyer med at forblive sovende i længere perioder af gangen, og med at hjælpe babyer med at stabilisere og at føle sig trygge. Den imiterer nærhed med et andet menneske, mere end den forsøger at gengive livmoder-oplevelsen. Dukken forsøger at gør dette med dens ”real-life” lyde, som den afspiller i 8 timer. Andre produkter er ofte kun tændt i 15-45 minutter (eller bliver aktiveret af bevægelse), lydfilen er ikke lige så stor og er ofte ikke real-life.

Hvad er den anbefalede alder for Lulla Doll?

Lulla er velegnet fra fødslen. Dog er det ikke anbefalet at have løse dele liggende i en vugge ved siden af en sovende nyfødt før de er 12 måneder. Derfor er dukken også designet til at kunne hænges fast til vuggen, med et velcrobånd, som sidder gemt i ryggen og som er nemt at sætte fast til siden af vuggen. Mange bruger dukken til ældre børn, som har problemer med at falde i søvn eller at falde til ro. Vi har endda hørt om forældre, som kan lide at bruge lyden til selv at falde i søvn og vi har modtaget rapporter om at dukken har hjulpet fædre med at holde op med at snorke. Ældre mennesker med alzheimers har også brugt dukken til at øge trygheden.

Vil du anbefale Lulla dukken til ældre børn?

Vi har mange gode tilbagemeldinger fra forældre, som bruger dukken med god succes på ældre børn, som har svært ved at falde til ro, falde i søvn eller at sove for sig selv. Ældre børn kan såvel som nyfødte have mange søvn relaterede udfordringer, som dog bare er af en anden karakter: Såsom at skifte til en større seng, at sove i sit eget værelse, at overnatte væk hjemmefra og at skulle i daginstitution. I disse tilfælde kan Lulla dukken hjælpe med til at få dem til at føle sig roligere og tryggere.

Hvordan anbefaler I at vi introducerer Lulla Doll til vores barn?

I de første måneder af et barns liv, er nærhed afgørende. Det anbefales pædiatrisk at dit barn sover i samme værelse som dig det første år af dets liv. Lulla dukken kan være et godt supplement, en ”anden bedste”, men ikke som en erstatning for nærhed med dit barn.

Fordelene ved Lulla er støtten til et sund søvnmønster når sam-sovning ikke er muligt. Dog behøver det ikke at betyde, at barnet sover uden uro eller at vågne. Ifølge dr. James McKenna, en førende ekspert på området, er babyer ikke er designet til at sove igennem de første 6 måneder af sit liv.

Fleste nyfødte sover ikke mere end 2-4 timer af gangen, nat eller dag, gennem de første uger af dets liv. Nyfødte kan sove op til 20 timer men timerne kan falde meget sporadisk og nogle sover meget mindre ifølge børnelæge Scott Cohen. Lulla dukken vil virke forskelligt fra barn til barn, fordi alle børn har forskellige søvn-personligheder og ligesom med voksne er der nogle, som sover let og nogle som sover tungt.

Til babyer anbefaler vi:

 • før du giver Lulla til din baby, hav Lulla dukken tæt på din hud- gå evt med den nogle timer eller sov med den, så den dufter af dig. Dette giver dukken en familiær stemning og tryghed for babyen.
 • Placer Lulla dukken udenfor rækkevidde. Fordelene ved dukken kan opleves selvom dukken er placeret væk fra babyen, eftersom det er lyde, som babyen naturligt er i sync med. I de første måneder relaterer babyen sig ikke med livløse objekter, men de kan genkende menneskelige træk. – forbindelsen opstår lidt senere.

Andre tips:
Hvis du synes, at lyden er for høj, kan dukken placeres under en madras, en pude eller et tæppe.

Lulla Doll hjælper ikke mit barn til at sove længere?

Lulla Dolls funktion er at støtte barnet til et mere stabilt hjerteslag og åndedræt, hvad der igen fører til bedre søvn-kvalitet, længere søvn-perioder, lavere stress niveau og overordnet velbefindende. For nogle hjælper det også til at babyer slapper af og falde nemmere i søvn. Dog er Lulla ikke: onesize fits all løsning og udviklingen foregår ofte lidt ad gangen. Vi anbefaler tålmodighed, gode ting tager ofte tid.

Her er der et par anmeldelser fra forældre, som ikke oplevede en øjeblikkelig succes:

”Den virkede ikke bare på magisk vis lige med det samme – for at være helt ærlig, men der er sket store forbedringer over tid. Hun falder nu til ro med lidt klynk frem for skrigeri. Det tager hende også korter tid at falde tilbage i søvnen og hun sover så godt at jeg er nødt til at vække hende når hun har fået en lur! Totalt investeringen værd.”

– Tina

”Efter at have oplevet den hype Lulla havde fået, var jeg nødt til at give den en chance. Vi introducerede Lulla med det samme uden meget succes, men nu er der gået 2 uger og frøken 14 måneder sover nu meget længere lure og vågner kun en gang om natten i stedet for utallige gange. Jeg er meget glad for forbedringerne”.

– Kimberly

”Vi havde haft Lulla i ca. 3 uger og nu begynder den langsomt at hjælpe med at ændre vores datters søvnmønster – stille og roligt, som vi ønskede! Hun er gået fra at vågne mere end 15 gange om natten til at vågne 3-4! Det er kun lige i begyndelsen men forandringerne har været store for os.

– Nicole

Hvorfor hjælper Lulla Doll til at forbedre søvn?

Lullas unikke design er baseret på talrige videnskabelige undersøgelser, der viser hvordan nærhed fra en omsorgsgiver og i særlig grad lydene af hjerteslag og åndedræt kan forbedre søvn, tilpashed og tryghed. Konceptet var først udtænkt til for tidlig fødte, med isolationen i tankerne. Babyer er ikke designet biologisk eller psykologisk til at sove i fuldstændig social isolation i en sanselig afskåret kontekst. De stabiliserende og afslappende effekter af nærhed i særdeleshed, lyden af hjerteslag og åndedræt har været studeret i dekader.

De positive effekter af nærhed med en omsorgsgiver som videnskabelige undersøgelser peger på er:

 • Længere perioder med uafbrudt søvn
 • Mere stabilt hjerteslag og åndedrætsrytmer
 • Reducerede chancer for apnø
 • Øget trivsel og mindre stress
 • Sundere søvn-mønstre
Hvor lang tid holder batterierne?

Lydmodulet bruger to AAA-batterier. Vi anbefaler at bruge genopladelige batterier af hensyn til miljøet. To AAA-batterier kan vare op til 120 timer i Lulla dukken.

Varigheden afhænger i høj grad af kvaliteten af batterierne og forskellen kan være op til 85%! Batterier af god kvalitet koster mere, men er til gengæld mere pålidelige og holder længere. Genopladelige batterier holder ikke så lang tid, idet de er 1.2V (normalt er 1.5V) Til gengæld kan du bruge dem igen og de er derfor den bedste langtidsholdbare investering. Vær også opmærksom på at batterier er sensitive, de skal opbevares ordentligt og kan blive slidte med alderen og genopladelige batterier kan miste deres kapacitet ved gentagen brug.

Her er nogle alkaline batteri-mærker, som har fået gode anmeldelser:

 • Duracell (Quantum, Copper Top, Ultra Power)
 • Panasonic (Evolta, Pro Power)
 • Energizer (Eco Advanced er deres mest holdbare alkaline)

I alle de tests vi har lavet har Panasonic Eneloop været fremtrædende som de bedste performere.

Der er mange opladere på marked og når det kommer til batterier, varierer kvaliteten meget. De bedste billigste opladere vi kunne finde var også Panasonic Eneloop opladeren – du kan endda købe det samlet på Amazon.

Lad os vide, hvis du oplever at batteriet varer kortere tid end 100 timer.

Hvor er Lulla dukken lavet?

Dukken er udviklet og designet i Island og fabrikeret i Kina.

Fordi dukkerne er håndlavede, er der enkelte variationer i dukkernes fremtoning. Vi vælger omhyggeligt dygtige fabrikanter til at lave vores Lulla dukker og vi vælger naturlige materialer og bestanddele i god kvalitet i lydmodulet, så det har bedre lyd og spiller længere tid end det meste andet legetøj.

En Canadisk virksomhed, som har arbejdet i legetøjsindustrien i over 20 år, overværer vores produktion. Vores fabrikanter bliver inspiceret regelmæssigt af en tredje part bureau og har alle de nødvendige standarder på plads.

Dukken er også udførligt sikkerhedstestet af en tredje parts udenlandsk virksomhed.

Hvorfor leveres Lulla dukken ikke med batterier?

På grund af nogle regulativer, må vi ikke skibe dukkerne med batterier længere. Dette skete pludseligt, hvorfor vi ikke var i stand til at ændre informationen på dukken på samme tid.

Hvordan bruger jeg Lulla Doll på en sikker måde?

Lulla dukken er udførligt sikkerhedstestet for at være passende for nyfødte og den er lavet ekstra let. Dog er det ikke anbefalet at have løse genstande i en vugge med en sovende nyfødt fra fødsels til 12 måneder. Derfor er dukken også designet til at være en vugge-vedhæftning. Med et velcrobånd i en lomme i ryggen er den nem at sætte fast på de fleste vugger, bilsæder, klapvogne og andre transportmidler. Vi anbefaler at børn under 12 måneder ikke efterlades med dukken uden opsyn med mindre den er placeret i sikker afstand, som beskrevet i folderen, som er vedhæftet på Lulla dukken ved modtagelsen.

Hvorfor er dukken så dyr?

Lulla dukken er udførligt sikkerhedstestet for at være passende for nyfødte og den er lavet ekstra let. Dog er det ikke anbefalet at have løse genstande i en vugge med en sovende nyfødt fra fødsels til 12 måneder. Derfor er dukken også designet til at være en vugge-vedhæftning. Med et velcrobånd i en lomme i ryggen er den nem at sætte fast på de fleste vugger, bilsæder, klapvogne og andre transportmidler. Vi anbefaler at børn under 12 måneder ikke efterlades med dukken uden opsyn med mindre den er placeret i sikker afstand, som beskrevet i folderen, som er vedhæftet på Lulla dukken ved modtagelsen.

Virker Lulla dukken for alle?

Vi garanterer ikke at/hvordan dukken virker på dit barn. Lullas design er ikke desto mindre baseret på talrige videnskabelige undersøgelser og de positive effekter af disse specifikke lyde og andre funktioner på dukken.

Nogle gange tager det et stykke tid før babyen er er blevet vant til dukken.

Her er en historie fra en mor i Island:

”Min søn vågende jævnligt om natten og i begyndelsen så jeg ingen forandringer, men da jeg flyttede Lulla doll til sengebordet (stadigvæk med ham) begyndte jeg at se en forandring i søvnmønsteret. Han begyndte endelig at finde ro med dukken, når han skulle sove og han vågnede sjældnere om natten – faktisk aldrig. Jeg kan også mærke. jeg genstarter altid dukken inden jeg selv går i seng, så lyden varer hele natten. Jeg oplever også at Lulla (med lydmodulet i sig) hjælper meget, når han får en lur i løbet af dagen. Det overdøver lyde fra os, eftersom vi er nødt til at gøre vores daglige opgaver i samme lejlighed mens han sover. Senere oplevede jeg at han sov med en meget dybere søvn og jeg begyndte at bruge dukken med lydmodulet i sig med stor succes. Nu bruger vi den hver nat.

Min veninde fortalte at det tog 6 uger før hun oplevede en forskel i sit barns søvnrytme efter hun havde introduceret Lulla. Nu er deres nat nærmest et mareridt, hvis de ikke bruger Lulla!”

Hvis du stadigvæk ikke oplever at dukken hjælper dig, ved vi, at der er stor efterspørgsel rundt omkring i verden efter dukken og du kan prøve at sælge dukken videre til en anden mor i nød.

Du kan kun returnere produktet, hvis det er ikke er brugt og er i sin originale indpakning.

Afspiller Lulla Doll en naturlig lyd af åndedræt?

Lulla af en real-life recording, i op til 8 timer, af åndedrættet og hjertelyden af en mor i afslappet tilstand. Hendes navn er Gudrun. Hun er mor til 4 og er kundalini yoga-underviser. De afslappende lyde blev optaget, mens hun var i en dyb meditativ tilstand for at afslappe hendes hjerteslag. Åndedrættet brugt kaldes ”Ocean breathing”, eller Ujjayi åndedræt, som er en åndedræts teknik anvendt i en bred vifte af taoistiske og yoga-praksiser.

Lyden skal lyde som havets bølger der ruller og der er mange fordele ved at bruge den form for åndedræt, inklusiv at det har en afbalancerende og beroligende effekt.

Min Lulla dukkes lyd er for høj, og lyden er underlig?

Du kan høre på denne video på Youtube, hvordan lyden af åndedrættet lyder:

Hvis din dukke ikke lyder sådan, så kontakt os endelig.

Lyden er sat til en sikker volumen på 65 dB.

Synes du, at lyden er for høj til dit barn? Vi har hørt fra forældre, hvis børn er sensitive over for lyd, at de lægger lydmodulet under en madras eller ned i en skuffe i værelset og giver Lulla dukken til at kramme med uden lydmodulet i (mange forældre har først haft dukken tæt på deres hud for at overføre sin duft til den). Du kan også pakke selve lydmodulet ind i noget og lægge tilbage i dukken, hvis lyden er for høj.

Hvis dit baby ikke kan lide at have dukken alt for tæt på, er der en ting mere, du kan prøve: Denne mulighed er også fantastisk, hvis dit barn er under 12 måneder, og sovemiljøet er nødt til at være fri for bamser, dukker og tøjdyr. Lulla Doll kan nemlig sættes fast på ydersiden af sovemiljøet med velcrobåndet, som Lulla har i ryggen.